Aandeel Henkel noteert met premie in Europese chemiesector

Het Duitse aandeel Henkel noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de Europese chemiebedrijven. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 52 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel fors hoger dan het gemiddelde Europese aandeel uit de chemiebedrijven dat nu 37,55 maal de gemiddelde 10-jrs winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese chemiebedrijven

aandelenanalyse

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese chemiebedrijven gemiddeld 38 procent hoger staan. Zij deden het echter slechter dan de Amerikaanse sector die 43 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 19. De hoogte van CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Henkel over dit jaar komt uit op 20,24 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 18,71 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Henkel in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 2,54 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Henkel 's resultaat per aandeel op een winst van 5,63 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 19,59.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,9 euro. Henkel 's dividendrendement ligt dus op 1,72 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de chemiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,63 procent op.

Laatste taxaties rond de 127 euro

Barclays , Liberum en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Henkel ' nu rond de 19,25 miljard euro.

Historische koersen Henkel2007-2017

fundamenteel onderzoek henkelHet aandeel sloot vrijdag op 110,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.