Aandeel RELX nu qua PE bij duurste Europese uitgeverijen

Het Nederlandse aandeel RELX koerst nu één de hoogste Shiller PE-ratio's van de Europese uitgeverijen. Voor een aandeel wordt nu circa 47 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel behoorlijk hoger dan het gemiddelde Europese aandeel uit de uitgeverijen dat nu circa 10 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese uitgeverijen

fundmantele data

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese uitgeverijen gemiddeld 28 procent hoger staan. Zij deden het echter beter dan de Amerikaanse sector die 2 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 24. De hoogte van CAPE-ratio lijkt niet perse verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet gepaard te gaan met ook perse hogere CAPE-ratio's.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 8,74 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 6,9 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RELX in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,77 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 94 cent over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,78.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,46 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 2,47 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een magere 0,80 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 21 euro

Credit Suisse , ABN AMRO en UBS gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt RELX's marktkapitalisatie 18,32 miljard euro.

Historische koersen RELX

fundamenteel onderzoek relxHet aandeel staat om 14.10 0,73 procent hoger op 18,59 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.