Superaandeel Aperam inmiddels bij duurste Nederlandse aandelen

Het aandeel Aperam noteert momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's in Nederland. Voor een aandeel wordt nu circa 98 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel royaal hoger dan het gemiddelde Europese aandeel uit de industriële metaalproducenten dat nu circa 14 keer de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese industriële metaalproducenten

koersgrafieken

Andere Europese industriële metaalproducenten die qua koers/winstverhouding behoorlijk aan de prijs zijn, zijn onder andere Unitronics , Fraport en Manitou BF. We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese industriële metaalproducenten gemiddeld 24 procent hoger staan. Zij deden het daarmee slechter dan de Amerikaanse sector die 25 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 20. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 4,99 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 4,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

De analisten rekenen voor 2017 op een nettowinst van 317 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 3,96 euro over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 10,41 te liggen.

Fors dividend Aperam

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,9 euro verwacht. Aperam 's dividendrendement ligt dus op 4,61 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de industriële metaalproducenten ligt op een nihile 0,42 procent.

Jongste koersdoelen rond de 48 euro

Kepler Capital Markets, Jefferies & Co. en Exane BNP Paribas gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aperam 's beurswaarde 3,2 miljard euro.

Historische koersen Aperam

beurskoers aperam

Om 15.34 stond het aandeel 0,19 procent hoger op 41,22 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.