Dividend Citi hoogste Dow 30

Citi’s dividendrendement van 9% is momenteel het hoogste van de 30 aandelen uit de Dow Jones hoofdindex. Citi heeft de afgelopen 10 jaar ieder jaar een hoger dividend aan haar aandeelhouders uitbetaald. Ook over 2007 wordt een hoger dividend per aandeel uitgekeerd ondanks dat de winst per aandeel fors instortte. Ondanks het hoge dividendrendement noteert het aandeel nog steeds met een royale koers-winstverhouding van rond de 30. Vergeleken met de peer group is Citi op basis van deze ratio de duurste bank ter wereld van de large caps.


Bron: AnalistPro, www.analist.nl/pro

Citigroup 's dividend per aandeel laat de afgelopen 9 jaar een gestage groei zien, ieder jaar was het dividend per aandeel hoger. Het dividend van 2007 was Citigroup 's hoogste dividenduitkering in de afgelopen jaren. Dit was erg opvallend omdat in 2007 Citigroup 's winst per aandeel slechts 72 dollarcent was. De fors lagere winst per aandeel van vorig jaar deed Citi’s beurskoers hard omlaag gaan. De daling was echter nog niet van die hoogte dat Citi’s koers/winst-verhouding lager bleef. Per ultimo 2007 was Citi’s koers/winst-verhouding hoger dan 40 en was zodoende hiermee nog steeds zwaar overgewaardeerd.

Vorige week dinsdag werd bekend dat Fifth Third Bancorp en Wachovia beiden in totaal voor rond de 600 miljoen dollar hebben verloren in een hedge fund van Citigroup . Ook kwam vorige week naar buiten dat de analisten van Oppenheimer er vanuit gaan dat de kredietcrisis ook nog tot 2009 voelbaar zal zijn. Het rapport werd mede opgesteld door Meredith Whitney. Zij was ook degene die voorafgaande aan de kredietcrisis haar verontrusting uitsprak over de excessieve bankleningen in de subprime markten. Zij verlaagde destijds als eerste haar advies voor Citi naar verkopen en werd daarom destijds als een eenling beschouwd. ”Multitrillion dollars of loans were underwritten with the false assumption that home prices would go up in perpetuity on a national basis," zo stelde Whitney in haar eerste researchrapport over de kredietcrisis. Andere kritiekpunten volgens Whitney waren de extreme leverage en de te hoge afhankelijkheid van securisaties.