Citi investeert in digitale hypotheektechnologie

 • Als onderdeel van zijn plan om de raciale welvaartskloof aan te pakken, blijft Citigroup (C + 1,6%) investeren in digitale hypotheekmogelijkheden om alle gemeenschappen beter te bereiken, inclusief achtergestelde markten, aldus het bedrijf.
 • Terwijl het aantal Citi-hypotheekaanvragen en -hypotheken vorig jaar toenam onder Aziatische huiseigenaren, daalde het voor zwarte en Spaanse consumenten.
 • De verhuizing maakt deel uit van Citi's doel van $ 550 miljoen om het eigenwoningbezit van mensen van kleur en betaalbare huisvesting door minderheidsontwikkelaars te ondersteunen. Het is in de laatste fase van het toewijzen van $ 200 miljoen aan eigen vermogen om betaalbare huisvestingsprojecten van het personeelsbestand te behouden die gezamenlijk zullen worden beheerd door vijf zwarte investeringsmanagers.
 • Terwijl de Black Lives Matter-beweging vorig jaar aan kracht won, beloofden enkele van de topbanken van de VS meer te zullen doen om de raciale welvaartskloof te helpen dichten. In september kondigden Citi en Citi Foundation meer dan $ 1 miljard aan initiatieven aan.
 • Naast het gebruik van digitale technologie om de toegang te verbeteren, breidt de bank haar Community Lending-producten en -programma's uit, waaronder het HomeRun-programma dat lage aanbetalingen vereist en hypotheekverzekeringsvereisten afschaft voor in aanmerking komende leners met een laag tot matig inkomen.
 • Citi heeft tot dusver $ 50 miljoen aan groeikapitaal toegewezen aan minderheidsopslaginstellingen ("MDI's") als onderdeel van zijn doelstelling van $ 100 miljoen om de groei van MDI en het genereren van inkomsten te ondersteunen.

  De omzet van het bedrijf uit New York City over dit jaar komt uit op 71.38 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 74.3 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Citigroup in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Citigroup Warschau ©

  Citigroup
  Citigroup


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 18.49 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 9.02 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.08 uit.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.09 dollar verwacht. Citigroup 's dividendrendement komt hiermee uit op 2.87 procent. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een prima 2.91 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 154.14 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 51 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 39 en de 76 dollar.

  Koershistorie Citigroup van 2007 tot 2020

  beurskoers citigroup

  Het aandeel sloot woensdag op 72.91 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.