Analistengilde noemt Proximus te duur aandeel

De meeste analisten noemen het aandeel Proximus op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen zijn verdeeld uit: 8 keer verkoop, 7 keer houd en 2 keer koop. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 27,65 euro. Dit is circa 11 procent minder dan de huidige koers van 31,2 euro.

KBC Securities, Barclays en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Weinig eenstemmigheid waarderingen Proximus

financiele analyse

Proximus zal morgen haar boeken over het voorbije kwartaal aan de pers presenteren. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 5,86 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 5,83 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Proximus in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 557 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,74 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 17,93 te liggen.

Fors dividend Proximus

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,52 euro. Het dividendrendement van Proximus ligt hiermee op 4,87 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vaste lijn communicatie sector ligt op een summiere 1,28 procent.

Laatste koersdoelen rond de 28 euro

De meest recente adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, Barclays en Berenberg.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Proximus's marktkapitalisatie 10,02 miljard euro.

Historische koersen Proximus afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek proximus

Om 17.35 stond het aandeel 0,03 procent lager op 31,2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.