Aalberts Industries dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen zal het Nederlandse Aalberts Industries haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,7 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 2,52 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Aalberts Industries in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 208 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,99 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,79 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,64 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 1,81 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een magere 0,92 procent.

Actuele koersdoelen rond de 69 euro

Natixis, Exane BNP Paribas en Nord Landesbank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aalberts Industries's marktkapitalisatie 3,92 miljard euro.

Om 10.20 koerst het aandeel 0,24 procent hoger op 35,41 euro.

Historische koersen Aalberts Industries

historische koersen aalbertsindustries

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.