Aandeel Brill dit jaar bij outperformende uitgeverijen

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 25 procent één van de betere aandelen van de uitgeverijen. Het doorsnee aandeel uit de uitgeverijsector leverde de dit jaar een winst op van 8,8 procent. Andere bovengemiddeld presterende aandelen uit de sector zijn onder andere Caltagirone Editore, IEX Group en RCS Mediagroup. Bij de sectorunderperformers zitten onder andere Bastei Luebbe, Roularta en Wolters Kluwer .

Rendementen Brill versus uitgeverijsector

koersdata

Buy & hold rendementen aandeel Brill over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 51 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een winst van 73 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Europese uitgeverijsector

aandelenanalyses

De sector kost nu 21 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 1,82 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 53 procent hoger en staat vanaf 2007 4 procent lager.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 37 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 32,18 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Brill in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een nettowinst van 4 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Brill 's resultaat per aandeel op een winst van 2 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 17,32 te liggen.

Fors dividend Brill

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,4 euro verwacht. Brill 's dividendrendement ligt dus op 4,04 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de uitgeverijsector ligt op een magere 1,05 procent.

Recentste taxaties rond de 36 euro

De laatste 3 adviezen voor uitgeverijsector zijn afkomstig van NIBC, Beleggers Belangen en Beursexpres

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Brill 's marktkapitalisatie 64,93 miljoen euro.

Koershistorie Brill 2007-2017

financiele analyse brill

Om 15.02 koerst het aandeel 1,54 procent hoger op 34,64 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.