Aegon bij Nederland's slechtste aandelen afgelopen decennium

Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een enorm verlies van 62 procent één van de beroerdste aandelen van Nederland. Het doorsnee Nederlandse aandeel won de afgelopen10 jaar ruim 56 procent. Andere ondermaats presterende aandelen in Nederland (sinds 2007) waren Lavide , Kardan en Pharming . Bij Nederland's beste aandelen van de afgelopen 10 jaar zien we steevast BE Semiconductors op nummer 1, daarna op forse afstand Acomo , ASML en TKH Groep .

Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel Aegon in het groen (+9 procent) en ook vandaag laat het aandeel een forse plus zien (de verzekeraar publiceerde vandaag haar kwartaalcijfers).

Rendementen Aegon versus Nederlandse aandelen

financiele analyse

Buy & hold rendementen aandeel Aegon over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 62 procent. Het aandeel noteert sinds 2012 op een winst van 14 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 23 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 53,19 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2017

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,25 miljard euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 58 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,36 uit.

Fors dividend Aegon

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,27 cent. Aegon 's dividendrendement ligt dus op 5,57 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de verzekeraars levert een beperkt dividendrendement van circa 1,13 procent op.

Recente koersdoelen rond de 5 euro

De meest recente adviezen voor de verzekeraar zijn afkomstig van Barclays , Kepler Capital Markets en TGB.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aegon 's totale beurswaarde 10,2 miljard euro.

Historische koersen Aegon

beurskoers aegon

Om 11.00 stond het aandeel 7,22 procent hoger op 4,85 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.