Analisten noemen Heineken op fair value

De koers van Heineken lijkt nu, mede door de recente koersverliezen de laatste maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Heineken zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 15 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 93,23 euro. Dit is circa 0,53 procent meer dan de huidige koers van 94,46 euro.

Koersdoelen voor Heineken vrij uiteenlopend

aandelenanalyses

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 23,88 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2018 toen het concern 22,47 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Heineken in beeld plus taxaties 2019

fundamantele data

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 2,53 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4,4 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 21,47 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 1,68 euro per aandeel. Heineken's dividendrendement ligt dus op 1,78 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de brouwerijen ligt op een zeker aantrekkelijke 2 procent.

Recente koersdoelen rond de 101 euro

DeGroof Petercam, Deutsche Bank en Liberum gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Heineken' nu rond de 53,86 miljard euro. Het aandeel Heineken was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Heineken 18 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 74 en de 104 euro.

Historische koersen Heineken

fundamantele data heineken

Klikt u hier voor dividend aandeel Heineken. Het aandeel staat om 10.16 0,23 procent lager op 94,46 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.