Omzet UCB op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen presenteert het Belgische UCB haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 4,34 miljard euro. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 4,18 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten UCB in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 687 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,76 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 16,13.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,2 euro verwacht. UCB 's dividendrendement komt hiermee op 1,98 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 0,41 procent.

Laatste taxaties rond de 64 euro

Deutsche Bank, JP Morgan en Berenberg gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt UCB 's marktkapitalisatie 11,42 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.16 1,06 procent lager op 60,64 euro.

Historische koersen UCB

historische koersen ucb

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.