Dexia middenmotor bankensector

De Belgische financiële dienstengroep Dexia liet vandaag (dinsdag 1 juli, red.) weten geen reden te zien om zijn kapitaal te verhogen dan wel zijn dividendbeleid bij te sturen. In de afgelopen maand juni verloor het aandeel Dexia een derde van haar beurswaarde door onder meer speculatie rond de Amerikaanse dochter FSA. Analisten blijven verdeeld over het aandeel.

Geen extra kapitaal nodig
Dexia liet vandaag (dinsdag 1 juli, red.) bij monde van topman Axel Miller weten dat het geen reden ziet om zijn kapitaal te verhogen of zijn dividendbeleid bij te sturen. De topman benadrukte wel dat het er niet allemaal rooskleurig uitziet in de bankensector en dat dit niet snel zal verbeteren. De vastgoedsector in de Verenigde Staten zakt bijvoorbeeld steeds dieper weg en de wereldwijde economie is in een groeivertraging terecht gekomen.

FSA
Volgens de top van Dexia drukken de zorgen over de Amerikaanse dochter, obligatieverzekeraar FSA, op de koers van het aandeel. Dexia heeft recentelijk aan FSA een kredietlijn verstrekt van 5 miljard dollar. Dexia hoopt met de kredietlijn een einde te maken aan de speculatie rond FSA en zijn kapitaalpositie. Dexia heeft benadrukt dat er geen problemen zijn bij FSA en dat deze zich ook niet voor zullen gaan doen.

Hoog verwacht rendement
De meeste analisten zijn positief over het aandeel Dexia , maar toch is de consensus redelijk verdeeld. Er zijn voor het aandeel op dit moment 11 koop-, 6 houd- en 6 verkoopadviezen afgegeven. Hiermee heeft de bank de meeste verkoopadviezen binnen de bankensector. De totale consensus zet het concern in de middenmoot van deze sector.

De koersdoelen die door de analisten recentelijk zijn afgegeven liggen tussen de 14-22 euro. Dit is ver boven de huidige koers van het aandeel. Deze bevindt zich rond de 10 euro. Het gemiddeld koersdoel bedraagt op dit moment 20,14 euro en impliceert een verwacht rendement van bijna 100% (98,40%, red.).