Extreem hoog dividend aandeel Salzgitter

Beleggers in het aandeel Salzgitter kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Salzgitter nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,43 cent verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,8 procent. Het doorsnee dividendrendement van de metaalsector ligt op een zeker aantrekkelijke 3,26 procent.

Historische dividendrendementen Salzgitter

Maandag presenteert het Duitse Salzgitter haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2020 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 8,77 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 9,28 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Salzgitter in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 139 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 3,03 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op -2,96 te liggen.

Jongste koersdoelen rond de 14 euro

Kepler Capital Markets, Jefferies & Co. en Morgan Stanley gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Salzgitter's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 484,84 miljoen euro. Het aandeel Salzgitter was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Salzgitter 67 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 9 en de 32 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 87 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Salzgitter

koersgrafieken salzgitter

Klikt u hier voor dividend aandeel Salzgitter. Om 11.31 staat het aandeel 1,43 procent hoger op 8,96 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.