Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Osram Licht

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,35 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 3,46 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Osram Licht in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 22 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 13 cent over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -298,15.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf volgens de analisten wel een dividend uitkeren. De consensus van het dividend ligt op 1,13 euro per aandeel. Osram Licht's dividendrendement komt hiermee uit op 2,92 procent. Het gemiddelde dividend van de elektronicabedrijven ligt op een prima 2,42 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 45 euro

Deutsche Bank, UBS en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Osram Licht's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3,74 miljard euro. Het aandeel Osram Licht was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Osram Licht maar liefst 34 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 48 euro.

Historische beurskoersen Osram Licht

historische koersen osramlicht

Klikt u hier voor dividend aandeel Osram Licht. Het aandeel staat om 12.48 0,59 procent lager op 38,76 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.