Analisten noemen Barco fair gewaardeerd

Onder de analisten is de consensus dat Barco na haar forse koersdaling nu fair gewaardeerd is. Dit jaar heeft het aandeel bijna 40% van haar waarde kwijt geraakt. Ondanks de forse klappen die het aandeel kreeg is de consensus over het aandeel amper veranderd. Bij de meeste analisten overheerst de opinie dat het aandeel nu rond de 30 euro juist geprijsd is. Op dit niveau bedraagt de forward P/E bijna 7. Mocht Barco in 2009 hetzelfde dividend van 4,19 euro per aandeel uit gaan keren dan bedraagt het dividendrendement rond de 8,50%.

Resultaten Q2 2008
In het tweede kwartaal dit jaar daalde omzet met 1% tot 179,6 miljoen euro. Zonder te corrigeren voor wisselkoerseffecten zou dit resultaat 6% lager zijn. Barco heeft dus voordeel van wisselkoersen gehad. De EBIT kwam uit op 5 miljoen euro. Dit was 10,5 miljoen euro minder dan Q2 2007 (-44%). Ook de marge op de EBIT was in deze periode lager; 2,8% versus 8,1%. Over heel 2008 verwacht Barco in totaal voor 30 miljoen aan kosten te kunnen gaan besparen. Dit moet vooral gebeuren door het arbeidsbestand te reduceren en de bedrijfsportefeuille te stroomlijnen.

Dexia zet advies naar houden
Analist Van Assche van Dexia Securities noemt het inmiddels te laat om de aandelen Barco te verkopen na de recente dip van het aandeel. Analist Van Assche ziet diverse positieve onderliggende signalen. Zo gaat de heer Van Assche uit van positieve effecten door het herstructureringsplan van 2009, de opbrengsten van de verkoop van Barco Vision (70 miljoen euro) en op basis van de aantrekkelijke ratio's waar het aandeel nu mee noteert. De koers/winst-verhouding van 2009 wordt op 11,2 ingeschat.

De presentatie van de resultaten over het derde kwartaal wordt op 22 oktober 2008 gehouden.