AMG heeft goed momentum

Advanced Metallurgical Group ( AMG ) heeft met zijn resultaten over 2010 de verwachtingen van analisten overtroffen. Het bedrijf boekte in het laatste kwartaal van 2010 een winst en verwacht voor dit jaar een groei van zowel de omzet als de winst. Mede daarom hebben sommigen van hen inmiddels hun taxaties voor het aandeel opwaarts bijgesteld.

Door onze redactie

Resultaten
De winst van AMG over 2010 kwam uit op 12,5 miljoen dollar, waar dit in dezelfde periode een jaar eerder nog een verlies was van 30,2 miljoen dollar. De omzet liep in dezelfde periode op met 17% tot 270,7 miljoen dollar. De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie steeg met 62% tot 20,2 miljoen dollar. Over heel 2010 steeg de omzet met 14% tot 990,5 miljoen dollar, terwijl de EBITDA steeg met 23% tot 84,9 miljoen dollar.

AMG zag de afgelopen periode een herstel in de luchtvaart-, energie- en infrastructuurmarkten en verwacht dat dit ervoor zal zorgen dat zowel de omzet als de winst in 2011 zal toenemen. Ook was er sprake van een prijsstijging en toegenomen vraag naar hoogwaardige metalen, aldus AMG . Verder stelt het bedrijf dat de combinatie van omzetgroei over de gehele breedte en aanhoudende kapitaalinvesteringen ter verbetering van de efficiency zal leiden tot een stijging van de EBITDA -marge in 2011.

Voortzetting positieve momentum
Analist Pieter Zwinkels heeft in reactie op de resultaten die AGM recent naar buiten bracht zijn koersdoel voor het aandeel verhoogd van 16 euro naar 17 euro. De analist stelt dat AMG solide resultaten over het vierde kwartaal heeft voorgelegd en voorziet een voortzetting van het positieve momentum. De analist heeft mede daarom zijn EBITDA -vewachting voor 2011 verhoogd met 7%. Het advies houdt de analist op ‘buy’.

De analisten van ING hebben eveneens hun koersdoel met 1 euro verhoogd, waardoor zij nu een koersdoel hanteren van 16 euro. De analisten reageren hiermee op de in hun ogen solide resultaten en positieve outlook die AMG naar buiten heeft gebracht. Het advies blijft bij ING gehandhaafd op ‘buy’.

Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 3 koopadviezen, 1 houdadvies en 1 verkoopadvies uit. Hierdoor is de consensus licht positief te noemen. Gezien de positieve reacties van analisten is er momenteel sprake van een positief sentiment.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uit staan van 14,33 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 5%. De recent afgegeven koersdoelen liggen echter boven dit gemiddelde en afgaande op de positieve reacties mag er verwacht worden dat het gemiddeld koersdoel in de komende periode zal oplopen door koersdoelverhogingen.

Door de goede resultaten is de koers van het aandeel over de afgelopen dagen wel opgelopen, waardoor het verwacht rendement juist is teruggelopen. Gezien de opwaarderingen die analisten de afgelopen dagen hebben doorgevoerd in hun taxaties is er sprake van een positief sentiment en daarmee een goed momentum.