USG People doet een stapje hoger

Uitzendbedrijf USG People NV maakt zich op om toe te treden tot de 25 grootste Nederlandse fondsen. Deze week is het dan eindelijk zover voor USG People NV en zal het toetreden tot de AEX . Momenteel is USG People NV nog genoteerd op de Amsterdamse Midkap index ( AMX ). Analisten zijn verdeeld over de uitzender.

Ontstaansrecht
USG People NV is opgericht in 1972 en heette destijds nog Unique uitzendbureau. USG People NV is ontstaan uit een fusie tussen Unique en Goudsmid en Start. In 2007 boekte het concern een omzet van 3,8 miljard euro en behaalde een winst van 140 miljoen euro.

Recentelijk presenteerde het bedrijf uit Almere haar cijfers over het tweede kwartaal van 2008. USG People NV boekte een omzetstijging van 9% wat het bedrijf 1,04 miljard euro opleverde. Verder boekte het uitzendconcern een nettowinst van 32 miljoen euro.

Gematigd toekomstbeeld
USG People NV krijgt van analisten 9 koop-, 6 houd- en 3 verkoopadviezen. Daarmee is onder analisten USG People NV een gematigde mening toegedaan.

Op basis van consensus is het Amerikaanse Apollo Group Group de sectorfavoriet, gevolgd door de Nederlanders Brunel , TMC Group en Randstad . Het Nederlandse DPA staan onderaan de sector met 2 verkoopadviezen en geen houd- en/of koopadviezen..

USG People NV geeft een dividend uit van 0,81 euro per aandeel, een stijging van 12,5% ten opzichte van 2007. Het dividend rendement van 6,77% is tevens een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar toen dit nog 2,17% was. Het gemiddelde koersdoel van USG People NV komt uit op 17,10 euro wat een verwacht rendement oplevert van bijna 43% (42,98%, red.). De koers-winstverhouding noteert 5,41 wat een scherpe daling is in vergelijking met 2007 toen er een koers-winstverhouding van 8,26 werd genoteerd voor USG People NV .