Omzetstijging Philips aldus consensus analisten

Maandag komt het Nederlandse Philips met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 19,89 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 19,48 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Philips in beeld plus taxaties 2020

Philips reclame Duitsland

Philips
Philips
financiele analyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1,59 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,85 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 23,47.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,87 cent. Philips's dividendrendement komt neer op 2 procent. Het doorsnee dividendrendement van de elektronicasector ligt op een nihile 0,17 procent.

Laatste koersdoelen rond de 49 euro

De meest recente adviezen voor het elektronicabedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley, Citigroup en Barclays.

Philips's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 40,49 miljard euro. Het aandeel Philips was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Philips 13 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 26 en de 45 euro.

Historische beurskoersen Philips

financiele analyse philips

Klikt u hier voor dividend aandeel Philips. Om 12.54 stond het aandeel 0,14 procent lager op 43,42 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.