Omzetdaling Paccar aldus consensus analisten

Morgen zal het Amerikaanse Paccar met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over 2020 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 15,08 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 25,6 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Paccar in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Paccar Eindhoven

Paccar
Paccar


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 980 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,85 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 27,87 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,59 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een magere 1,07 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Paccar's marktkapitalisatie 27,53 miljard dollar. Het aandeel Paccar was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Paccar 20 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 49 en de 81 dollar.

Historische koersen aandeel Paccar

historische koersen paccar

Klikt u hier voor dividend aandeel Paccar. Het aandeel sloot maandag op 79,43 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.