Deutsche Post onder de loep

Deutsche Post zal hoogst waarschijnlijk nog deze week een overeenkomst kunnen bereiken om haar bankdivisie Deutsche Postbank te verkopen. Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland is ondertussen al in vergevorderde onderhandelingen met Deutsche Post over de overname van branchegenoot Deutsche Postbank. Analisten houden het aandeel op kopen.

Joseph Ackerman
Topman Joseph Ackerman van Deutsche Bank liet woensdag weten dat ze geïnteresseerd zijn in een overname van Deutsche Postbank als de prijs niet te hoog is. Ackerman heeft verklaard dat een overname van Deutsche Postbank strategisch gezien verstandig zou zijn om de consumentenactiviteiten van Deutsche Bank te versterken.

Deutsche Postbank telt ongeveer 14.5 miljoen klanten en 850 kantoren in Duitsland. Deutsche Post bezit een belang van 50 procent plus één aandeel in Deutsche Postbank, de rest is verdeeld onder meerdere beleggers.

Naar gehore zou Deutsche Bank uit zijn op een belang van 30 procent in de Postbank om vervolgens de overige aandelen te kopen. Er wordt verwacht dat er vandaag of morgen al een overeenstemming bereikt wordt. Deze dag vergadert de Raad van toezicht namelijk van Deutsche Post.

Analisten niet helemaal positief
De veertig analisten die een advies hebben uitgegeven over Deutsche Post zitten het meest in de koop- en de houdadviezen. Met 23 koop-, 15 houd- en 2 verkoopadviezen nijgen de analisten meer naar een koopadvies.

In de sector Transport/Logistiek doet Deutsche Post het gemiddeld. Met een gemiddelde consensus en een rating van 4, waarbij je maximaal 5 kan halen doet Deutsche Post niet ten onder voor de andere bedrijven in deze sector.

Voor het complete overzicht klik hier.

De gemiddelde koersdoelen die gegeven zijn door de verschillende analisten ligt nog een behoorlijk stuk hoger dan de slotkoers van donderdag. Het hogere gemiddelde koersdoel leidt dan automatisch tot een positief verwacht rendement.

Voor het complete overzicht klik hier.