Positieve adviezen voor Siemens

Siemens, het Duitse technologiebedrijf ligt op het moment erg goed bij de analisten. In de sector Elektronica wordt Siemens dan ook als een van de beste gewaardeerd. In de DAX 30 doet Siemens het eveneens goed. Met de 50 adviezen die gegeven zijn, waarvan er 39 koop, is Siemens zelfs de lijstaanvoerder van de DAX 30 qua koopadviezen.

Analisten vrijwel eensgezind
Adviezen die de analisten hebben afgegeven zijn in de meerderheid koopadviezen. In totaal zijn er 39 koop-, 7 houd- en 4 verkoopadviezen. Banco Bilbao Vizcaya Argentaria en CA Chevreux gaven recentelijk nog verkoopadviezen. Door de positieve adviezen van de analisten krijgt Siemens een rating van 4.5 ster op een maximale score van 5. In de consensus laat Siemens een positief beeld zien en laat hiermee directe concurrent Philips achter zich. Philips , met 30 koop-, 10 houd- en 5 verkoopadviezen, presteert hiermee in de rating en de consensus vrij positief, maar net iets minder dan Siemens.

Voor het complete overzicht klik hier.

Koers
Het gemiddelde koersdoel van Siemens komt over 2008 genomen uit op 95.03 euro, terwijl de huidige slotkoers 68.57 euro is. Met dit gemiddelde koersdoel laten analisten blijken dat zij vertrouwen hebben dat de koers van Siemens gaat stijgen. Het verschil tussen de huidige slotkoers en het gemiddelde koersdoel zal een verwacht rendement van 38.58% opleveren.

Fundamentals
De fundamentele gegevens van Siemens geven eveneens een redelijk positief beeld. De winst per aandeel van Siemens laat vanaf 2005 tot heden een positief beeld zien, door per jaar stapsgewijs omhoog te klimmen. De koers-winstverhouding laat een iets minder positief beeld zien. Met een sterke daling van de K/W in 2005/2006 laat het in 2006/2007 weer een forse stijging zien. De K/W staat op het moment voor 2007/2008 weer op een forse daling, wat een positiever beeld met zich mee zal brengen.

Ten slotte nog het dividend en het dividendrendement. Het dividend dat per aandeel wordt uitgegeven heeft vanaf 2004 een stijging laten zien tot en met 2008. Het dividendrendement heeft in vier van de vijf jaren een stijging gerealiseerd in de periode 2004 t/m 2008.

Zie hieronder schematisch het overzicht van de fundamentals.