Cofinimmo breidt met zorgvastgoed uit in Finland

Cofinimmo finland analist

Cofinimmo doet haar intrede in het Finse zorgvastgoed met het bouwproject van een medisch centrum.

Het totale investeringsbudget voor het grondperceel en de werken samen bedraagt ongeveer 20 miljoen EUR. Het project is reeds voorverhuurd aan Mehiläinen, de voornaamste particuliere zorgverstrekker in Finland.

De Finse zorgvastgoedsector

Finland telt ongeveer 5,5 miljoen inwoners, waarvan 22% 65-plussers en ongeveer 10% 75-plussers zijn. Het percentage inwoners van 65 jaar en ouder zal tegen 2030 naar verwachting oplopen tot meer dan 26%. Deze demografische situatie zal de behoefte aan hoogwaardige gezondheidszorg doen toenemen.

Fors dividend Cofinimmo

Beleggers in het aandeel Cofinimmo kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Cofinimmo nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5,57 euro. Het dividendrendement van Cofinimmo ligt hiermee op 4,28 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedbedrijven ligt op een nihile 0,91 procent.

Dividendrendementen Cofinimmo

De omzet van het bedrijf uit Woluwe-Saint-Lambert over dit jaar komt uit op 245,25 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 286,8 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cofinimmo in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Cofinimmo Brussel ©

Cofinimmo
Cofinimmo


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 167 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 6,41 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 20,28 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 2,9 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 4 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 106 en de 159 euro.

Om 17.35 koerst het aandeel 1,54 procent lager op 130 euro.

Historische koersen Cofinimmo 2007-2020

aandelenanalyses cofinimmo

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.