Facebook onder vuur in de VS

In Amerika wordt flink gewerkt aan een grote rechtszaak tegen Facebook . Dit in verband met antitrustzaken vanuit ruim 40 Amerikaanse staten. Volgende week zouden de eisen op tafel kunnen komen. Net als Amazon en Alphabet wordt ook Facebook ervan beschuldigd teveel te profiteren van haar enorme machtspositie.

Facebook jaarverwachtingen

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Menlo Park volgens de analisten uit op 83,93 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 70,7 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Facebook Jakarta ©

Facebook
Facebook


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 26,86 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 9,33 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 30,82.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het doorsnee dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 0,32 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 325 dollar

BMO Capital Markets, Wells Fargo en Wedbush Morgan Securities gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 685,74 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 45 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 305 dollar.

Historische koersen Facebook afgelopen 10 jaar

fundamantele data facebook

Klikt u hier voor dividend aandeel Facebook. Om 18.31 koerst het aandeel 1,3 procent lager op 287,52 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.