Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Carl Zeiss Meditec

Morgen presenteert het Duitse Carl Zeiss Meditec haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Gezien de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,17 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 1,09 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carl Zeiss Meditec in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 124 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,43 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 35,59.

De consensus van het dividend ligt op 0,5 cent per aandeel. Het dividendrendement van Carl Zeiss Meditec ligt hiermee op 0,98 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 0,24 procent.

Laatste taxaties rond de 47 euro

Deutsche Bank, Berenberg en Nord Landesbank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Carl Zeiss Meditec 's marktkapitalisatie 4,14 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.53 0,12 procent lager op 50,89 euro.

Historische koersen aandeelCarl Zeiss Meditec

koersgrafieken carlzeissmeditec

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.