Recticel outperformt dit jaar Belgische beurs

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de stevige koerswinst van 35 procent tot één van de betere aandelen van de Belgische beurzen. Het gemiddelde Belgische aandeel staat sinds begin dit jaar ruim 14 procent hoger. Over de voorbije 3 maanden koerst het aandeel in de plus (+28 procent). Het doorsnee Belgische aandeel nam sinds begin dit jaar ruim 14 procent in waarde toe.

Rendementen Recticel versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Recticel over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 68 procent. Het aandeel koerst vanaf 2012 op een winst van 104 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 28 procent.

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Brussels volgens de analisten uit op 773 miljoen euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 1,04 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Recticel in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Loreal Hoofddorp station Holland ©

Loreal
Loreal


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 8 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 14 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op een extreme 80.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 24 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,14 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de industr. goederensector ligt op een summiere 0,54 procent.

Jongste koersdoelen rond de 13 euro

De laatste 3 adviezen voor het industriële goederenbedrijf zijn afkomstig van DeGroof Petercam, ING en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 614,88 miljoen euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 41 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 12 euro.

Historische koersen Recticel

fundamenteel onderzoek recticel

Klikt u hier voor dividend aandeel Recticel. Het aandeel sloot donderdag op 11,2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.