Stevig dividendrendement KPN

Beleggers in het aandeel KPN kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel KPN nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 13 cent. KPN 's dividendrendement is dus 4.96 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vaste lijn communicatiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.36 procent op.

Historische dividendrendementen KPN

Morgen opent het Nederlandse KPN haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 5.26 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 5.7 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten KPN in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

KPN Rotterdam Alexander ©

KPN
KPN


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 494 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van KPN 's resultaat per aandeel op een winst van 12 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21.83 uit.

Laatste taxaties rond de 3 euro

De meest recente adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, Bank of America Merrill Lynch en Barclays .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 11 miljard euro. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 4 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 3 euro.

Historische beurskoersen KPN

beurskoers kpn

Klikt u hier voor dividend aandeel KPN. Het aandeel staat om 15.43 0.19 procent lager op 2.62 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.