Stevig dividendrendement Clariant

Beleggers in het aandeel Clariant kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Clariant nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.7 CHF. Het dividendrendement ligt zodoende op 8.85 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een summiere 0.45 procent.

Historische dividendrendementen Clariant

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Muttenz volgens de analisten uit op 3.84 miljard CHF. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 4.4 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Clariant in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 184 miljoen CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 46 cent verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 41.74 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 20 CHF

De laatste 3 adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van Baader Bank, UBS en Citigroup

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 6.33 miljard CHF. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel 4 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 24 CHF.

Historische koersen Clariant voorbije 10 jaar

aandelenanalyse clariant

Klikt u hier voor dividend aandeel Clariant. Om 12.03 stond het aandeel 0.6 procent hoger op 19.2 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.