K+S Group nieuwkomer in de DAX 30

K+S Group group is een paar weken geleden binnengekomen in de DAX 30. Hoogste tijd dus om het aandeel te belichten en te bespreken. K+S Group Group behoort tot de grootste producenten van kali- en magnesium en telt ruim 12.000 werknemers. Analisten neigen meer naar koopadviezen dan naar de houd- en verkoopadviezen.

Bedrijfsmodel
Het bedrijfsmodel van het K+S Group Group bestaat uit drie segmenten die ieder weer aparte producten omvatten. De drie segmenten zijn Agrarische producten, Zout en Aanvullende bedrijfssegmenten. Hieronder schematisch weergegeven het bedrijfsmodel van K+S Group Group.Nabelichten van de resultaten in Q2
De productencategorie Kali- en Magnesium betreft bijna 50% van de omzet die K+S Group group genereert. Hiernaast het schematische overzicht van de omzet per bedrijfssegment in procenten weergegeven ten opzichte van de totale omzet die het bedrijf genereert.

De omzet van K+S Group Group is in het tweede kwartaal van 2008 met 52.1% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007. De grootste vooruitgang boekte Kali- en Magnesium producten met maar liefst een stijging van 80.4 % ten opzichte van het vorige jaar. Hieronder aangegeven de omzet per bedrijfssegment, inclusief de veranderingen ten opzichte van het vorige jaar.Analisten overwegend positief
Analisten die de laatste twee dagen adviezen hebben afgegeven zijn verdeeld in hun mening. West LB en Sallander Oppenheim geven een verkoopadvies, terwijl J.P. Morgan en Credit Suisse juist een koopadvies geven met een hoog koersdoel die rond de 100 euro ligt. In totaal zijn er 17 adviezen bij ons afgegeven die verdeeld zijn in 11 koop-, 2- houd en 4 verkoopadviezen. Dit geeft een redelijke consensus weer en een rating van 3.5 ster waar maximaal 5 sterren behaald kunnen worden.

Fundamentals
De winst per aandeel is vanaf 2004 t/m 2007 op constant niveau gebleven, maar maakt een enorme sprong naar 2008 en de verwachting van 2009. De koers-winstverhouding maakt een enorme sprong van 2006 naar 2007, maar laat wel een extreme daling zien van 2007 naar 2008. Het dividend dat elk jaar wordt uitgekeerd blijft de laatste jaren op een constant niveau van rond de 0.50 euro. Het dividend blijft de laatste jaren hetzelfde terwijl de koers van het aandeel vanaf 2004 tot 2007 elk jaar gestegen is. Dit resulteert in een lager dividend rendement.

Voor de volledige Fundamentals klik hier.

De slotkoers van het aandeel eindigde gisteren op een bedrag van 37.55 euro. Analisten die een koersdoel afgaven kwamen gemiddeld uit op een koersdoel van 91.91 euro. Dit zou een verwachte outperfomance opleveren van 144.77%.

De resultaten van het derde kwartaal zullen gepresenteerd worden op 12 november om 7 uur in de ochtend. Voor meer informatie van dit aankomende nieuwsbericht verwijzen we u door naar de website van K+S Group Group die u kunt vinden bij het aandeel.