Aandeel Volkswagen schiet omhoog

Het aandeel Volkswagen is de laatste dagen enorm aan het stijgen. Waar het aandeel vorige week nog onder de 300 euro noteerde en begin september nog onder de 200 euro, staat het aandeel op het moment van schrijven boven de 400 euro. Ondanks dat de DAX net als alle andere indices flinke klappen te verduren heeft, stijgt het aandeel volkswagen met de dag.

Volkswagen omhoog, DAX omlaag
Het komt er de laatste dagen op neer dat als de DAX daalt, het aandeel volkswagen stijgt. Hieronder een paar quotes van handelaren op de beurs van Frankfurt.

“I feel that this is deja vu. Every time the market drops, VW continues to attract buyers," says a Frankfurt-based trader”

“Recently, VW has exhibited curious counter-market behavior and has seen some of its biggest daily gains on days when the rest of the market has fallen”


Bron: Wall Street Journal

In de grafiek hierboven wordt aangegeven hoeveel het aandeel Volkswagen en de DAX procentueel zijn gestegen/gedaald in de laatste 6 maanden. In de grafiek is duidelijk te zien dat het aandeel vanaf september overduidelijk het tegenovergestelde van de DAX 30 doet.

Porsche
Porsche heeft de laatste tijd behoorlijk wat aandelen gekocht van Volkswagen. Porsche is namelijk vastbesloten om Volkswagen aan zijn boedel toe te voegen. Porsche heeft momenteel al meer dan 30% van de aandelen van Volkswagen, maar wil eind november meer dan 50% van de aandelen in bezit hebben.

Volkswagen
Gisteren is het aandeel Volkswagen met 11.6% gestegen tot een slotkoers van 388.87 euro, vergeleken met de DAX die gisteren weer 337.6 punten moest inleveren(6.5%) is dit een relatief prijsverschil van 18.1%. De koers van het aandeel stond gister met 348.17 euro op zijn laagst en met 397.71 euro op zijn hoogst genoteerd, wat aangeeft dat het aandeel vrij volatiel is.

Analisten blijven negatief
Adviezen die zijn afgegeven door analisten zijn bijna alleen maar verkoop- en houdadviezen. Met 35 verkoop- en 9 houdadviezen staat Volkswagen er op zijn zachts gezegd beroert voor qua consensus en de rating. De enige analist die een koopadvies gaf op 31 juli 2008 was Nomura Securities. Het aandeel staat met de consensus en de rating het slechtst gewaardeerd in de sector automobielproducenten en ook in de DAX 30 staat het aandeel helemaal onderaan.

De slotkoers van het aandeel eindigde dinsdag op 352.10 euro, terwijl de analisten een gemiddeld koersdoel afgeven van 137.67 euro. Dit zou een negatief rendement opleveren van 60.93%.

Voor een compleet overzicht Fundamentals van het aandeel Volkswagen klik hier.