Yahoo! ziet winst dalen in het derde kwartaal

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! ! heeft in het derde kwartaal haar nettowinst zien dalen. De omzet steeg licht en kwam uit op 1,79 miljard dollar. Het bedrijf meldde dat het veel hinder ondervindt van de huidige economische situatie in de wereld. Analisten reageren teleurgesteld op de cijfers.

Resultaten
De nettowinst van Yahoo! ! kwam in het derde kwartaal van 2008 uit op 54,3 miljoen dollar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar was dit nog 151 miljoen dollar. De omzet van het internetbedrijf liet wel een stijging zien en kwam uit op 1,79 miljard dollar. De winst per aandeel Yahoo! ! kwam uit op 0,09 dollar. Analisten gingen uit van een winst per aandeel 0,08 dollar.

Yahoo! ! meldde verder dat de afzwakkende economische groei in de wereld het bedrijf onder druk heeft gezet. De inkomsten uit online advertenties namen in het derde kwartaal af. Het Amerikaanse bedrijf liet weten dat het 10 procent extra banen wil gaan schrappen in het volgende kwartaal. Bij Yahoo! ! werken gemiddeld zo’n 15.000 mensen.

Verloren
Het Amerikaanse Yahoo! ! heeft sinds het mislukte overnamebod van Microsoft die 40 miljard dollar bood al de helft van haar beurswaarde verloren. De koers van het aandeel Yahoo! ! is momenteel 12,07 dollar.

Fundamentals
Het Amerikaanse bedrijf Yahoo! ! krijgt 13 koop- en 20 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 3 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van Yahoo! ! is 21,70 dollar. De slotkoers van gisteren noteerde 12,07 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van Yahoo! ! is 0,43 dollar. Het bedrijf keert geen dividend uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 28,40.