Cofinimmo gaat samenwerken met Orpea

De groep ORPEA, een referentiemarktspeler in de woonzorgsector (rusthuizen, klinieken voor korte hospitalisatie en psychiatrische instellingen) via zijn OPCI1, en Cofinimmo, de grootste beursgenoteerde Belgische vastgoedvennootschap gespecialiseerd in huurvastgoed in de zorgsector in België en Frankrijk, kondigen aan een akkoord te hebben bereikt omtrent een partnership dat uitsluitend betrekking heeft op activa die de groep Orpea in Frankrijk uitbaat.

Gezamenlijke exploitatie

Dit partnership voorziet dat de partijen “joint ventures” invoeren met als doel de aankoop, het bezit en de verhuur van vastgoedactiva in de zorgsector (rusthuizen, klinieken voor korte hospitalisatie en psychiatrische instellingen) die door Orpea zullen uitgebaat worden.

Cofinimmo zal 51% van het maatschappelijk kapitaal van elke “joint venture” in handen hebben, de OPCI van de groep Orpea zal de overige 49% bezitten.

Beide partners beogen over een vijf-jaars horizon een omvang van € 500 miljoen activa te bereiken.

Indexatie

De huurprijs van de activa die deel uitmaken van de “joint venture” zal jaarlijks worden geïndexeerd en zal kaderen in een commerciële huurovereenkomst van het triple net type met een vaste initiële looptijd van 12 jaar. De aankoopprijzen en huurgelden zullen voor elk actief apart bepaald worden naarmate de vordering van de samenwerking.

Orpea en Cofinimmo werken al voor meerdere activa samen.