Analisten verwachten over 2021 stijgende omzet Alcoa

Morgen komt het Amerikaanse Alcoa met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. De omzet van het bedrijf uit Pittsburgh over dit jaar komt uit op 10.82 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 9.29 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alcoa in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 873 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4.27 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8.77 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat het bedrijf geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de metaalproducenten ligt op een prima 1.79 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 6.95 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 228 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 44 dollar.

Historische koersen aandeel Alcoa

aandelenanalyses alcoa

Het aandeel sloot vrijdag op 37.44 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.