Umicore herhaald jaarprognose

Umicore is gisteren met zijn derde kwartaalcijfers naar buiten gekomen. De segmenten waarin Umicore in verdeeld is zijn het volgende: Advanced Materials, Precious Metals Products & Catalysts, Precious Metals Services en Zinc Specialties. Analisten zijn op het moment nog zeer positief over het aandeel.

Derde kwartaal
Umicore heeft een sterke opbrengstengroei weten te realiseren met 20% in het derde kwartaal. Het segment Advanced Materials heeft een omzetgroei weten te realiseren van boven de 30% in alle business units. In het segment van Precious Metals Products & Catalysts groeide de opbrengsten met 17%. Het segment was exclusief de impact van de overname van Delphi met 4% gestegen.

Het segment Precious Metals Services heeft een opbrengstengroei gerealiseerd van 37% en het segment Zinc Specialties heeft een verlaging van de opbrengsten doorstaan van 1%.

Outlook 2008
Hoewel de tekenen van een langzame vraag in recente weken duidelijk zijn geworden, verwacht het bedrijf nog steeds dat de EBIT tussen 385 miljoen euro en 405 miljoen euro zal liggen. Hiermee heeft Umicore zijn jaarprognoses herhaald die ook al op 10 oktober waren afgegeven. De netto schuld is verminderd met ongeveer 100 miljoen euro tijdens het derde kwartaal. Het bedrijf bezit momenteel 9.96% van hun eigen aandelen.

Veel positieve adviezen
De twee adviezen die na de kwartaalcijfers zijn uitgegeven zijn van J.P. Morgan en RBS . RBS geeft een koopadvies en J.P. Morgan geeft een houdadvies met een gemiddeld koersdoel van 31.00 euro. In totaal krijgt het aandeel Umicore 12 koop- en 2 houdadviezen toebedeeld, terwijl er maar 1 verkoopadvies is afgegeven. Dit levert een mooie consensus op met een rating van 4.5 ster van de 5. Hiermee staat Umicore in de top van de sector industriële metalen.

Fundamentals
Het dividend laat een mooie opwaartse trend zien vanaf 2004 tot en met de verwachting van 2009. Doordat het dividend elk jaar weer iets omhoog gaat en de koers de laatste tijd aan het dalen is, ligt het voor de hand dat het dividendrendement voor dit aandeel omhoog gaat. De koers-winstverhouding die in 2005 en 2006 nog behoorlijk hoog stond heeft een behoorlijke daling ondergaan in het jaar 2007 en die trend zal naar verwachting ook in 2008 en 2009 doorgezet worden.

De slotkoers van het aandeel noteerde gisteren een waarde van 12.87 euro, terwijl de analisten een gemiddeld koersdoel afgeven van 28.68 euro. Dit zou een verwachte outperformance leveren van 122.86%