Update Couckinvest over Omega Pharma, alle details

Omega Pharma meldt de ontvangst van twee kennisgevingen van deelnemingen ten gevolge van het openbare overnamebod door Couckinvest NV, die op 10 januari 2012 het eigendomsrecht heeft verworven op de aandelen die tijdens de initiële aanvaardingsperiode werden ingebracht. De eerste kennisgeving van deelneming komt van Capital Research and Management Company, wiens positie onder de laagste meldingsdrempel ging.

De tweede kennisgeving van deelneming levert de bevestiging dat de bieder na de initiële aanvaardingsperiode van het overnamebod 91,32% van de uitstaande aandelen bezit (waarbij de eigen aandelen van Omega Pharma mee in rekening werden gebracht). Het aandeelhouderschap van Couckinvest NV is als volgt samengesteld: 49.54% bij Alychlo NV (op haar beurt gecontroleerd door Marc Coucke), 48,85% bij Holdco I BE NV (op haar beurt gecontroleerd door Waterland Private Equity Fund V CV) en 1,62% bij het management van Omega Pharma NV (waaronder ook Alychlo NV).

Coucke grootaandeelhouder Couckinvest

De heer Marc Coucke is hoofdaandeelhouder, voorzitter van de raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder van Alychlo NV. Alychlo NV is de grootste aandeelhouder van Couckinvest NV. Holdco I BE NV is een belangrijke aandeelhouder van Couckinvest NV. Couckinvest NV houdt een rechtstreekse controleparticipatie aan in Omega Pharma NV. Couckinvest NV, Alychlo NV en Holdco I BE NV hebben op 1 september 2011 een overeenkomst van onderling overleg afgesloten inzake Couckinvest NV. 65,1% van de aandelen van Holdco I BE NV zijn in bezit van Holdco I BE B.V., een besloten vennootschap naar Nederlands recht met maatschappelijke zetel te 1097 JB Amsterdam, Prins Bernhardplein 200 Amsterdam (Nederland).

Alle aandelen in Holdco I BE B.V. zijn in bezit van Waterland Private Equity Fund V C.V., een commanditaire vennootschap naar Nederlands recht met maatschappelijke zetel Nieuwe 's Gravelandseweg 17, 1405 HK Bussum (Nederland). Waterland Private Equity Fund V C.V. is een investeringsfonds dat wordt bestuurd door Waterland Private Equity Investments B.V.. 34,9% van de aandelen van Holdco I BE NV zijn in bezit van Hao Investments S.a.r.l., een naamloze vennootschap naar Luxemburgs recht met als enig doel het investeren in Holdco I BE NV. De aandelen in Hao Investments S.a.r.l. worden aangehouden door een aantal investeringsfondsen die worden geadviseerd of beheerd door Hamilton Lane Advisors LLC, HarbourVest Partners LLC en StepStone Group LLC, drie Amerikaanse adviseurs en beheerders m.b.t. private equity investeringen.