PepsiCo is van plan het suikergehalte in dranken in Europa te verlagen

 • PepsiCo (NASDAQ:PEP) is van plan om tegen 2025 het suikergehalte in frisdrank en ijsthee in de Europese Unie met 25% te verminderen en voedzamere snacks te lanceren.
 • De voedsel- en drankengigant wil meer gezondheidsbewuste consumenten aantrekken op de Europese markt, die goed is voor ongeveer 25% van PepsiCo 's totale omzet.
 • De gezonde duw omvat ook het herformuleren van producten met caloriearme zoetstoffen en het introduceren van vetarme merken op nieuwe markten.
 • Merk op dat verschillende Europese landen belastingen hebben geheven op gezoete frisdranken, vruchtensappen en gearomatiseerd water om gezondheids- en obesitasproblemen aan te pakken.
 • "In Europa is tegenwoordig bijna een op de drie dranken die we verkopen suikervrij en we denken dat deze trend in de loop van de tijd zal blijven groeien", zegt Silviu Popovici, CEO van PepsiCo Europe.
 • Als we nog verder kijken, is PepsiCo van plan om de toegevoegde suikerniveaus tegen 2030 met 50% te verlagen in zijn Europese drankenportfolio, waaronder Pepsi-Cola, Lipton Ice Tea en 7UP die in heel Europa worden verkocht. PepsiCo verwacht groei te vinden via de categorie gezonde snacks. Het bedrijf hoopt tegen 2025 een 10x hogere omzet te zien en tegen 2030 uit te breiden tot een portefeuille van USD 1 miljard.

  De omzet van het bedrijf uit Purchase over dit jaar komt uit op 76.87 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 70.37 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten PepsiCo in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Pepsico Utrecht kantoor ©

  Pepsico
  Pepsico


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 8.65 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6.22 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 25.05 uit.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4.24 dollar verwacht. PepsiCo 's dividendrendement ligt dus op 2.72 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de drankenproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.53 procent op.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 216.75 miljard dollar. 19

  Historische koersen PepsiCo afgelopen 10 jaar

  financiële analyse pepsico

  Het aandeel sloot vrijdag op 155.82 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.