Adviezen beursbedrijven omhoog

Recent worden er diverse positieve adviezen voor de beursgiganten NYSE Euronext en Deutsche Börse afgegeven. Een universeel argument om long posities in deze aandelen in te nemen zijn de te verwachten aantrekkende handelsvolumes. Om deze reden worden diverse adviezen naar kopen gezet en worden koersdoelen verhoogd. Lehman Brothers herhaalt vandaag haar koopadvies. De winst per aandeel over het tweede kwartaal overtrof de verwachtingen van de analisten van Lehman Brothers (65 dollarcent versus 63 dollarcent verwacht). Het koersdoel voor het aandeel dat in New York verhandeld wordt staat op 97 dollar. De analisten verwachten dat het bedrijf nog steeds kan profiteren van de synergie, vooral op het gebied van de omzetten.

De consensus over NYSE Euronext 's grote concurrent Deutsche Börse is redelijk verspreid. De opinies hier over zijn duidelijk gespreid. Deutsche Börse noteert nu zo'n zes euro onder het gemiddelde koersdoel van 87 euro. Dit jaar is de koers van het aandeel al royaal gestegen hetgeen resulteert in een 2 punten hogere koerswinstverhouding t.o.v. van het vorige jaar (gemeten met de winst uit 2006).

De Duitse zakenbank WestLB verhoogt vandaag haar advies voor Deutsche Börse naar houden. Na de teleconferentie met de nieuwe CFO Eichelmann zijn de analisten van WestLB van mening dat de fundamentele situatie voor het aandeel niet veel veranderd is. Het vooruitzicht van hogere handelsvolumes is voor de analisten reden om het advies naar houden te verhogen. Verwacht wordt dat het bedrijf flink kan profiteren van de stijgende volumes.