Heineken neemt eind september een besluit over de overname van Distell

 • Distell's (OTCPK:DSTZF) CEO Richard Ruston gaf Heinekin (OTCQX:HEINY) tot eind september de tijd om een deal te bereiken over de fusie van de twee bedrijven.
 • De Zuid-Afrikaanse wijn- en gedistilleerdproducent kondigde een verdrievoudiging van de jaarlijkse winst aan nadat Zuid-Afrika het COVID-gerelateerde verbod op alcoholische dranken had beëindigd. Distell zei dat het zijn dividendbetaling uitstelt en het zal uitbetalen als de gesprekken met Heinekin niet succesvol zijn.
 • Heineken bevestigde dat het nog in onderhandeling was voor Distell en dat de besprekingen vooruitgang hadden geboekt. Rushton zei dat er eind september nog materiële aspecten waren waarover overeenstemming moest worden bereikt: "Het is behoorlijk binair. We hebben die aspecten met succes behandeld of niet."

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Amsterdam volgens de analisten uit op 21.76 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 19.72 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Heineken in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Heineken brouwerij Deventer ©

  Heineken
  Heineken


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1.96 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3.36 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 27.39.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.23 euro. Heineken 's dividendrendement komt neer op 1.34 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de brouwerijen levert een beperkt dividendrendement van circa 1.45 procent op.

  Laatste koersdoelen rond de 115 euro

  De meest recente adviezen voor de bierbrouwer zijn afkomstig van Jefferies & Co., Credit Suisse en Deutsche Bank .

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 52.95 miljard euro. 22

  Het aandeel staat om 13.36 1.04 procent lager op 92.04 euro.

  Koershistorie Heineken 2007-2021

  beurskoers heineken

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.