Mercedes-Benz voegt zich bij Stellantis, TotalEnergies in Europese onderneming voor batterijcellen

 • Mercedes-Benz (OTCPK:DDAIF) zegt dat het een aandeel van een derde zal nemen in de fabrikant van batterijcellen Automotive Cells Company, samen met de oorspronkelijke oprichters Stellantis (NYSE:STLA) en TotalEnergies (NYSE:TTE).
 • "Samen met ACC zullen we batterijcellen en -modules in Europa ontwikkelen en efficiënt produceren, op maat gemaakt voor de specifieke vereisten van Mercedes-Benz", zegt Ola Källenius, CEO van Daimler en Mercedes-Benz. "Met Mercedes-Benz als nieuwe partner wil ACC de capaciteit van haar Europese vestigingen meer dan verdubbelen om de industriële concurrentiepositie van Europa in het ontwerp en de productie van batterijcellen te ondersteunen."
 • Als onderdeel van de deal zal Daimler volgend jaar een bedrag van drie miljoen euro in het project investeren, eraan toevoegend dat de totale investering onder de € 1 miljard ($ 1,2 miljard) zou blijven.
 • ACC is begroot om een ??investering van € 7 miljard in eigen vermogen, schulden en subsidies nodig te hebben om de gewenste capaciteit van 120 GWh in 2030 te bereiken.
 • Daimler kondigde in juli een doel aan om na 2025 volledig elektrisch te worden.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Stuttgart over dit jaar ligt volgens de analisten op 169.84 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 154.31 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Daimler in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Daimler Mercedes Nederland Hengelo ©

  Daimler
  Daimler


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 12.32 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 11.58 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6.68 te liggen.

  Fors dividend Daimler

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4.3 euro verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 5.56 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.78 procent op.

  Laatste koersdoelen rond de 100 euro

  JP Morgan, Sanford C. Bernstein & Co en Barclays gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 82.77 miljard euro. 68

  Om 13.13 koerst het aandeel 0.63 procent lager op 77.37 euro.

  Koershistorie Daimler van 2007 tot 2021

  fundamenteel onderzoek daimler

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.