Yahoo! onderuit op geld in kas houden en downgrade

Het aandeel van het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! ! daalde vrijdagavond ruim 5 procent op 15,15 dollar. Geruchten dat het bedrijf wellicht haar lucratieve belang in internetbedrijf Alibaba wil gaan verkopen. De nieuwe CEO Marissa Meyer gaf aan dat ze plan is om waarschijnlijk veel geld van diverse verkopen niet aan de aandeelhouders uit te gaan keren. Dit terwijl de meeste beleggers daar juist wel op anticipeerden.

De downgrade van Bank of America van buy naar neutral zorgde voor een verdere verslechtering van het sentiment.

Waarderingsratio's Yahoo! !

Marissa Meyer tijdens haar <a href= Alphabet -tijd' align=middle/>
Marissa Meyer tijdens haar Alphabet tijd
Yahoo! ! noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 15,3. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 41,28. De internetsector noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 24,21. Over dit jaar wordt volgend jaar geen dividenduitkering verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,8 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 1,54. De sector wordt verhandeld op 4,42 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Yahoo! !

Het aandeel wordt door 15 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 17,55 Amerikaanse dollar. De koers van het aandeel ligt zodoende 16 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Yahoo! ! momenteel rond de 20 miljard Amerikaanse dollar.

Taxaties resultaten 2012 Yahoo! !

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 4,44 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 1,23 miljard Amerikaanse dollar. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 0,99 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 10 procent. Vrijdagavond sloot het aandeel 5,37 procent lager op 15,15 Amerikaanse dollar. Klikt u

hier voor alle jaarverslagen van Yahoo! en de andere Amerikaanse bedrijven.