ING overweegt verkoop verzekeringstak Hong Kong

ING Groep is waarschijnlijk voornemens om haar verzekeringsactiviteiten in Hong Kong van de hand te gaan doen zo meldt persbureau Reuters. Met de opbrengst zou een bedrag van rond de 1 miljard dollar gemoeid kunnen zijn. Dit geld zou dan weer gebruikt kunnen worden om de Nederlandse staat af te lossen voor hun geboden staatssteun. Eerder probeerde ING Groep haar Aziatische onderdelen al van de hand te doen maar kon geen koper voor het geheel vinden. Daarom wil ING Groep de onderdelen (Japan, Hong Kong en Zuid-Korea) afzonderlijk gaan verkopen.

Analisten hebben nog niet op het nieuws gereageerd.

Waarderingsmaatstaven ING Groep

Locaties van <a href= ING Groep ' align=middle/>
Locaties van ING Groep
Het aandeel ING Groep noteert op dit moment met een k/w van 5,46. De 5-jaars Shillers PE bedraagt -13,77. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de verzekeringssector bedraagt nu 35,12. Over het lopende boekjaar wordt volgend jaar geen dividenduitkering door het bedrijf verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,39 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,43 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 3,11 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 ING Groep

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 52,13 miljard euro. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 4,16 miljard euro. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 1,04 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 8 procent.

Adviezen analisten over ING Groep

Het aandeel wordt door 24 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 7,95 euro. De prijs van het aandeel ligt zodoende 40 procent onder de fair value van de analisten. Om 13.00 noteert het aandeel 1,73 procent lager op 5,68 euro. Op basis van de huidige beurskoers ligt ING Groep 's marktkapitalisatie rond de 21,76 miljard euro.