Adecco ziet omzet dalen, k/w lager dan sector

De Zwitserse verzekeraar Adecco zag over de afgelopen 2 maanden van het derde kwartaal haar omzet met 4,5 procent dalen. Adecco spreekt van een wereldwijde neerwaartse trend. Vooral in Europa is de omzet dalende terwijl er in Noord-Amerika een licht herstel is. Ondanks de lagere omzet houdt Adecco vast aan haar winstdoelstellingen van dit jaar. De marge op de EBITA lijkt vooralsnog op 5,5 procent uit te komen.

Waarderingsratio's Adecco

Kantoor van <a href= Adecco ' align=middle/>
Kantoor van Adecco
Adecco noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 16,04. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 134,47. De detacheringssector noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 27,04. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,73 Zwitserse Franc. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 4 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,23 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 1,95. De sector wordt verhandeld op 7,5 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Adecco

Het aandeel wordt door 16 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 47,37 Zwitserse Franc. De koers van het aandeel ligt zodoende 1 procent boven de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Adecco momenteel rond de 9,05 miljard Zwitserse Franc.

Taxaties resultaten 2012 Adecco

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 20,8 miljard euro verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 462 miljoen euro. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 2,98 Zwitserse Franc. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 12 procent. Om 9.21 noteert het aandeel 0,23 procent lager op 47,81 Zwitserse Franc.