Koersdoelen bankensector stijgen

De afgelopen week werden veel koersdoelen voor de grote internationale banken opwaarts bijgesteld. De consensus is dat de internationale banken niet zoveel invloed zullen ondervinden van de huidige 'subprime-crisis'. Deutsche Bank staat in de Europese bankensector er het beste voor. Het aandeel noteert nu rond de 25 euro onder het gemiddelde koersdoel van 127,45 euro.

Ook krijgt de ING Groep hogere koersdoelen. Recent gaven de analisten van Rabo Securities het aandeel een koersdoel van 42 euro mee. Opvallend is dat de koerswinstverhouding van de ING Groepo sinds 2004 onder de 10 is gebleven ondanks de gestegen koersen. Wanneer we de huidige koers delen door de winst uit 2006 bedraagt de forward pe 8,78. Dit is een van de laagste forward pe's in de bankensector.

Het aandeel van de Duitse Commerzbank heeft ook een positieve consensus. De Analist-rating voor het aandeel staat op 4,5 ster. Vandaag gaven Deutsche Bank en Credit Suisse wederom koopadviezen af voor dit aandeel.

BNP Paribas heeft aangekondigd drie van hun fondsen te gaan sluiten (Parvest Dynamics ABS, BNP Paribas EURIBOR en BNP Paribas ABS EONIA). Volgens het prospectus en ook analist Müller van Credit Suisse bedragen deze fondsen in totaal 2.1 miljard euro. 700 miljoen euro hiervan is belegd in subprime leningen. Zelfs in de meest slechte gevallen dan is de impact van de subprime leningen beperkt op de gehele portefeuille. Het aandeel blijft fundamenteel gezien onveranderd, uiteraard is er wel negatieve invloed door het huidige sentiment aldus analist Müller. Het koersdoel van 100 euro voor BNP Paribas staat onder herziening.