Resultaten AkzoNobel fors onder verwachtingen, bestuurder Darner stapt op

De omzet van AkzoNobel over het afgelopen kwartaal kwam uit op 4,28 miljard euro en was daarmee nipt hoger dan de consensus die op 4,26 miljard euro lag. De omzet was wel hoger dan in dezelfde periode in 2011. AkzoNobel wijst de hogere omzet toe aan betere prijszettingen en gunstige valuta-effecten. De EBITDA kwam op 540 miljoen euro uit. Het nettoresultaat was een verlies van 2,36 miljard euro dat fors onder de consensus die op 323,9 miljoen euro lag. Het grote verlies wordt vooral veroorzaakt door forse afboekingen op de verfdivisies. Vooral in Europa en in de VS is de vraag naar verf aanzienlijk gedaald. Het resultaat per aandeel bedroeg 1,01 euro (de consensus lag op 0,96 euro).

AkzoNobel in zwaar weer

Bestuurder Darner stapt op

AkzoNobel meldde verder het opstappen van Leif Darner uit de raad van bestuur. Darner zal per april 2013 zijn positie verlaten. Conrad Keijzer (momenteel managing director bij industriele coatings) volgt Darner op. Keijzer zal per 1 januari 2013 al instappen bij de raad van bestuur.

Op basis van de verwachting van de winst per aandeel over dit jaar bedraagt AkzoNobel 's koers/winst-verhouding 13,58. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de sector bedraagt momenteel 14,79. Per aandeel wordt een dividendbetaling van 1,48 euro verwacht. Mocht dit bedrag uitgekeerd worden dan bedraagt het actuele dividendrendement 3,41 procent.

Balans AkzoNobel eerste 9 maanden 2012

<a href='/aandeel/3-akzonobel'> AkzoNobel </a> balans, solvabiliteit <a href='/aandeel/3-akzonobel'> AkzoNobel </a>

Resultatenrekening AkzoNobel eerste 9 maanden 2012

<a href='/aandeel/3-akzonobel'> AkzoNobel </a> resultaten

Het aandeel AkzoNobel is vanaf begin dit jaar met 15,16 procent in waarde gestegen. Om 9.59 noteerde het aandeel AkzoNobel 2,73 procent lager op een koers van 43,44 euro.

Aandeel AkzoNobel beter dan DSM en AEX -index

Grote afschrijving in het verschiet?