Volkswagen denkt weer aan beursgang van Porsche

 • Volkswagen (OTCPK:VWAGY) zou Porsche (OTCPK:POAHY) vrij kunnen laten bij een beursgang, volgens een rapport van Reuters. Bronnen geven aan dat de Duitse autofabrikant nog steeds onderzoek doet naar een beursgang van Porsche om geld in te zamelen voor de elektrificatie door de Duitse autofabrikant.
 • Schattingen van de waardering voor Porsche AG lopen op tot $ 101 miljard, wat boven de marktkapitalisaties voor Rivian Automotive en Nio ligt.
 • Een rapport uit Duitsland merkte op dat de families Porsche en Piech overwegen een deel van hun Volkswagen-belang te verkopen om een omvangrijke aankoop in de mogelijke beursgang van Porsche te financieren.
 • Volkswagen heeft een van de hoogste waarderingscijfers in de autosector.

  De omzet van het bedrijf uit Wolfsburg over dit jaar komt uit op 249.31 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 222.88 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Volkswagen fabriek Salzgitter Tor ©

  Volkswagen
  Volkswagen


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 13.63 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 27.83 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 9.37 te liggen.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 7.29 euro. Het dividendrendement van Volkswagen ligt hiermee op 2.8 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een relatief royale 2.78 procent.

  Laatste taxaties rond de 221 euro

  Independent Research, Deutsche Bank en Citigroup gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 53.78 miljard euro. 64

  Het aandeel staat om 10.55 0.15 procent lager op 260.8 euro.

  Koershistorie Volkswagen van 2007 tot 2021

  aandelenanalyses volkswagen

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.