InBev voltooid overname op Anheuser-Busch

AB InBev heeft gisteren aangekondigd dat de acquisitie met Anheuser-Busch voltooid is. De aandeelhouders van beide bedrijven hebben namelijk hun goedkeuring gegeven voor de acquisitie. De combinatie creëert de grootste mondiale leider in bier en behoort in de top vijf van de grootste consumentenproducten bedrijven in de wereld. AB InBev is begin november met haar derde kwartaalcijfers naar buiten gekomen. Analisten hebben redelijk neutraal hierop gereageerd.

Acquisitie van Anheuser-Busch
Op 13 november heeft AB InBev aangekondigd dat de meerderheid van de aandeelhouders van Anheuser-Busch op een combinatie tussen AB InBev en Anheuser-Busch hebben gestemd. De aandeelhouders van AB InBev keurde de combinatie op 29 september al goed. AB InBev heeft 14 november een overeenkomst bereikt met het Ministerie van Justitie van de Verenigde Staten, die de afronding van de voorgestelde verwerving van Anheuser-Busch mogelijk maakt.

In kader van de fusieovereenkomst worden alle aandelen van Anheuser-Busch gekocht voor 70 dollar per aandeel in contant geld, wat een totaal bedrag zal zijn van 52 miljard dollar. Vanaf gisteren heeft AB InBev zijn naam in Anheuser-Busch AB InBev veranderd. Anheuser-Busch is een volledige dochteronderneming van Anheuser-Busch AB InBev en zal zijn huidige hoofdkwartier in St. Louis behouden.

De financiering voor de transactie werd verstrekt door een groep van belangrijke financiële instellingen. De lenende groep verstrekte 45 miljard dollar in schulden financiering en 9.8 miljard dollar in ‘equity bridge financing’.

Raad van Bestuur
Er zijn gisteren enige veranderingen opgetreden in de Raad van Bestuur, als resultaat van het sluiten van de transactie. Hieronder de namen van de functies die deze personen gaan betreden.

● Luiz Fernando Edmond: is huidig zone president van Latijns Noord-Amerika en CEO van AmBev. Hij wordt nu zone president van Noord-Amerika.
● Dave Peacock: was recentelijk Vice-president van Anheuser-Busch Marketing en CEO van Groothandelaar Equity Development Corp, wordt nu president van Anheuser-Busch.
● Joao Castro Neves is zone president Latijns Zuid-Amerika, wordt zone president van Latijns Noord-Amerika en CEO van AmBev.
● Bernardo Pinto Paiva is nu zone president van Noord-Amerika, wordt zone president van Latijns Zuid-Amerika.

De Raad van Bestuur van het gecombineerde bedrijf zal bestaan uit de bestaande directeuren van de Raad van AB InBev en de vroegere Anheuser-Busch president en CEO August A. Busch IV.

Hieronder een quote van CEO Carlos Brito van Anheuser-Busch AB InBev :
Carlos Brito, CEO van Anheuser-Busch AB InBev , zei, “We are extremely pleased to announce the closing of this historic transaction. By bringing together these two great businesses, we have created a stronger, more competitive global company with a leading international brand portfolio and distribution network, and great potential for growth all over the world. We look forward to leveraging the operational and cultural strengths of both companies.”

Hoogtepunten derde kwartaalresultaat van AB InBev
Het totale volume groeide dit kwartaal met 1.9%. In de categorie frisdranken werd een volumegroei genoteerd van 13.8%. In de eerste 9 maanden van 2008 is het marktaandeel in 8 van de 10 belangrijkste markten toegenomen of behouden.

De totale opbrengsten zijn gestegen met 7.7% en de opbrengsten per hectoliter met 5.7% dat aangeeft dat er een verbetering is van de productmix en de activiteiten rond het inkomstenbeheer in alle markten. De EBITDA groeide met 6.5% naar een bedrag van 1393 miljoen euro en de genormaliseerde EBITDA marge bedroeg 35.3% ten opzichte van 35.2% in Q3 van 2007. De genormaliseerde winst per aandeel is met 7.1% gestegen naar een bedrag van 0.91 euro per aandeel.

Hieronder de geconsolideerde resultaten van AB InBev .Analisten reageren op derde kwartaalcijfers
In totaal krijgt het aandeel AB InBev 25 adviezen toebedeeld, waarvan er 11 koop-, 9 houd- en 5 verkoop zijn. Dit resulteert in een neutrale consensus met een rating van 3 van de 5 sterren. De koers van het aandeel sloot gisteren op een bedrag van 29.20 euro, terwijl analisten een gemiddeld koersdoel geven van 45.29 euro.

Hieronder de meest recente wijzigingen van analisten.

Credit Suisse – blijft bij een koopadvies – koersdoel van 35.00 euro naar 50.00 euro.
● Nomura Securities – blijft bij een houdadvies – geeft van geen koersdoel een koersdoel van 28.00 euro.
UBS – van houd naar verkoop – koersdoel van 48.00 euro naar 27.00 euro.

De volgende analisten hebben na het derde kwartaalresultaat hun advies gehandhaafd.

● Sanford C.Bernstein – blijft bij een koopadvies – koersdoel van 39.00 euro.
● Ca Chevreux – blijft bij een koopadvies – koersdoel 44.00 euro.
● Natixis Securities – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel van 27.00 euro.
● Banque Degroof – blijft bij een koopadvies – koersdoel van 55.00 euro.

Fundamentals
De winst per aandeel heeft een stijging laten zien in het jaar 2007 ten opzichte van 2006. De koers van het aandeel bleef redelijk constant wat een lagere koers-winstverhouding in 2007 ten opzichte van het jaar 2006 gaf. De verwachte wpa zal voor 2008 en 2009 redelijk constant blijven. Door de lagere koers van de aandelen op het moment, waar AB InBev geen uitzondering op is, komt de koers-winstverhouding stukken lager uit dan het jaar daarvoor.

Het dividend en het dividendrendement laat eenzelfde trend zien in het jaar 2008. Het dividend is in 2008 bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar 2007, terwijl de koers veel lager staat dan in 2007. Dit resulteert in een dividendrendement dat meer dan 3 keer hoger is dan het dividendrendement van 2007.