Galapagos handhaaft outlook 2012

Galapagos kondigt vandaag aan dat de operationele en financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2012 in lijn zijn met de eerder afgegeven verwachtingen: 150 miljoen euro omzet, verdere operationele en nettowinst en een positieve kaspositie van minstens 130 miljoen euro aan het eind van 2012.

GLPG0634 Fase IIa resultaten

Galapagos kondigde aan dat de tweede Fase IIa klinische studie met GLPG0634 de uitstekende veiligheid van het medicijn bevestigt. Tevens trad er een duidelijke klinische verbetering op bij reumapatiënten over een periode van vier weken. Statistisch significante verbeteringen werden gezien bij DAS28, HAQ-DI, ACR en CRP scores bij de 300 mg dosis. Deze resultaten stellen Galapagos in staat om snel de stap naar een Fase IIb studie te maken begin 2013. GLPG0634 is de eerste selectieve JAK1 (Janus kinase 1) remmer voor de mogelijke behandeling van verschillende auto-immuun ziekten zoals reuma. In februari 2012 kondigden Galapagos en Abbott een wereldwijde samenwerking aan voor GLPG0634 voor de behandeling van reuma en andere auto-immuun ziekten.

Belasting ruling voor Abbott samenwerking

Galapagos heeft een positieve ruling verkregen van de Belgische Belastingdienst, voortvloeiend uit de samenwerking met Abbott. Galapagos mag 80% van de inkomsten die uit deze samenwerking ontvangen worden en gebaseerd zijn op de octrooien op GLPG0634 vrijstellen van vennootschapsbelasting. Dit zal ertoe leiden dat de effectieve belastingdruk op deze inkomsten minder dan 5% zal zijn.

Vooruitzichten Galapagos

Het management bevestigt de afgegeven verwachtingen over 2012: de service divisie zal opnieuw een verhoogde bijdrage aan zowel kaspositie als winst leveren. Het management verwacht minstens €150 miljoen omzet, operationele en netto winstgevendheid en een eindejaars kaspositie van minstens €130 miljoen.