Jefferies houdt Galapagos op neutraal

Deze week herhaalden de analisten van Jefferies hun houdenavies voor het aandeel Galapagos . Het koersdoel staat op 118 euro. De recente positieve ontwikkelingen rondom het onderzoek voor het middel Pinta (GLPG1205, voor longaandoeningen) noemen de analisten bevredigend maar ze benadrukken dat er nog een hoop onzekerheden zijn. Voor de waardering van het aandeel hebben de analisten geen waarde meegenomen van GLPG1205. Met andere woorden ze tellen nog geen waarde hiervan toe voor de waardebepaling van het aandeel.

Verder wijzen de analisten op de onzekerheden inzake de FDA (Federal Drugs Administration) rondom het middel filgotinib.

Over 2020 verdient het bedrijf uit Malines (Mechelen) volgens de gepolste analisten uit op 524,78 miljoen euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 895,89 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Galapagos Leiden Nederland kantoor ©

Galapagos
Galapagos


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 252 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 3,89 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -26,5.

Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,05 procent.

Recente koersdoelen rond de 122 euro

De meest recente adviezen voor het biotechbedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, DeGroof Petercam en UBS .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 5,62 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel 42 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 98 en de 253 euro.

Historische koersen Galapagos 2007-2020

historische koersen galapagos

Klikt u hier voor dividend aandeel Galapagos. Om 17.35 staat het aandeel 2,14 procent lager op 103,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.