Aandeel BAM vrij dramatisch bij Europese valueaandelen

Aandeel BAM bij de achterblijvers Europese valueaandelen

BAM behoort momenteel in het valueaandelensegment tot de slechter presterende valueaandelen van Europa. Over de voorbije 12 maanden staat het valueaandeel 15 procent lager. De Europese valueaandelen staan 10 procent in de plus. BAM wordt nu op 5 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee Europese valueaandelen worden nu op 7 verhandeld.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 6,62 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 6,98 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BAM in beeld plus taxaties 2018

fundmantele data

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 80 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 28 cent over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 13,96 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,11 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,81 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de bouw- en infrastructuurbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Laatste taxaties rond de 5 euro

De laatste 3 adviezen voor het bouw- en infrabedrijf zijn afkomstig van NIBC, InsingerGilissen en Kepler Capital Markets

BAM 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,06 miljard euro.

Historische koersen BAM voorbije 10 jaar

fundmantele data bam

Het aandeel staat om 11.12 1 procent lager op 3,91 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.