Optimisme over verkoop verftak AkzoNobel

Het gros van de analisten lijkt content te zijn over de verkoop van AkzoNobel ’s verftak in de VS. AkzoNobel verkoopt het onderdeel aan haar concurrent PPG voor een bedrag van 1,05 miljard dollar. Op het Damrak koerst het aandeel ruim 7 procent hoger op 48,66 euro. De ‘schade’ aan de koers door de langdurige ziekte van topman Ton Buchner is daarmee fors gecorrigeerd. Buchner is inmiddels weer aan het werk hetgeen de beleggers weer vertrouwen lijkt te geven.

Tom Muller: AkzoNobel wil nu groeien in groeimarkt Azië

De analisten van SNS Securities stellen dat deze verkoop een betere focus kan geven op de groeimarkten. Het advies blijft op houden staan bij een koersdoel van 38 euro. De analisten van het Amerikaanse Sanford Bernstein zijn ook positief over de verkoop. Het verkochte onderdeel draaide volgens de analisten toch niet al te best en het afscheid is een verlichting voor het bedrijf aldus de analisten. Ook de analisten van ABN AMRO reageren met woorden van dezelfde strekking. Het advies blijft echter op houden.Hoofdpijn dossier AkzoNobel opgelost

Buchner weer aan het werk

Verslaggeefster Hella Hueck nam het eerste interview sinds zijn ziekte met topman Ton Buchner af. Hueck stelt dat Buchner behoorlijk gespannen overkwam en vaak moest benadrukken dat het toch wel goed met hem ging. Het interview met Buchner volgt spoedig.