Analisten verdeeld na positieve Fase III resultaten van UCB

Het Belgische UCB en het Amerikaanse Jazz Pharmaceuticals hebben gemeld dat er mooie resultaten zijn geboekt in Fase III. UCB en Jazz doen een onderzoek naar een medicijn die meer pijnstillend moet zijn voor fibromyalgiapatienten. Analisten hebben verdeeld gereageerd op de resultaten die in Fase III van het onderzoek zijn gerealiseerd.

Fase III
Fibromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden syndroom dat veel voorkomt. Het houdt in dat personen erg veel last hebben van spierpijn en drukpijnlijke punten verspreid over het lichaam. UCB en Jazz proberen en hopen deze ziekte draagzamer te maken met Xyrem, een sodium oxybate dat al wordt gebruikt voor de behandeling van narcolepsie.

De derde fase van deze studie is succesvol afgerond en blijkt ook succesvol. Het onderzoek toont aan dat er aanzienlijk minder pijn en vermoeidheid onder de proefpersonen heerst. Er is een grote vraag naar goede behandelingen voor miljoenen fibromyalgiapatienten. Een van de onderzoekers gaf aan dat de levenskwaliteit van deze mensen radicaal verhoogd kan worden.

Vooruitzichten 2008 en 2009
In de eerste negen maanden van 2008 heeft UCB drie verschillende producten op de markt gebracht. UCB is al een eind op weg om zijn financiële doelstellingen voor het hele jaar te realiseren. Het SHAPE-initiatief, dat geïmplementeerd zal worden, is van start gegaan. Dit houdt in dat UCB zich via het herverdelen van zijn middelen zich wil focussen op de kernactiviteiten, om zo de concurrentie aan te gaan.

De inkomsten in de eerste negen maanden lagen procentueel iets lager dan over de eerste negen maanden van 2007. Dit komt mede door het verlies van het patent op Zyrtec in de VS. Als de valutaschommelingen niet worden meegenomen zijn de inkomsten redelijk stabiel gebleven. De recurring EBITDA is in lijn met de verwachtingen voor het volledige jaar 2008.

De volledige inkomsten voor het jaar 2008 zullen waarschijnlijk uitkomen op een bedrag van 3,3 miljard euro. De recurring EBITDA zal 720 miljoen euro bedragen, terwijl er 650 miljoen euro was voorzien. Door het SHAPE-initiatief zou het nettoresultaat door eenmalige effecten nog behoorlijk beïnvloed kunnen worden.

Analisten zijn verdeeld
● WestLB – blijft bij een koopadvies – koersdoel van 31 euro naar 27.10 euro.
● Natixis – blijf bij een verkoopadvies – koersdoel van 22 euro naar 21euro.
● J.P. Morgan – blijft bij een houdadvies – koersdoel blijft 25 euro.
CA Chevreux – blijft bij een verkoopadvies – koersdoel blijft 24 euro.

In totaal krijgt UCB 26 adviezen toebedeeld. Hiervan zijn er 7 koop-, 12 houd- en 7 verkoopadviezen. Dit geeft het aandeel een neutrale consensus met een rating van 2.5 ster van de 5. De 4 analisten die hierboven een advies hebben afgegeven na de resultaten die uit Fase III zijn gekomen waren verdeeld. Met 2 koersdoelverlagingen en 2 verkoopadviezen en 1 koop- en 1 houdadvies hebben de analisten hun advies meer naar de negatieve kant laten glijden.

De slotkoers van het aandeel was afgelopen vrijdag 22.65 euro, terwijl analisten een gemiddeld koersdoel geven van 25.10 euro. Dit zou een verwachte outperformance geven 10.80%. Op het moment van schrijven noteert het aandeel 23.55 euro, wat een stijging is van 4 %.